Tekerlekli Sandalye Alırken Nelere Dikkat EdilmeliTekerlekli Sandalye

Tekerlekli Sandalye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tekerlekli Sandalye alırken nelere dikkat edilir ülkemizde medikal mağazalarda ve internet web sitelerin de satılan tekerlekli sandalye modellerinde kaliteli, normal, ve düşük kalitede tekerlekli sandalyeler satılmaktadır. Alıcı ve müşterisi olan hasta yakınları ve bağış yapan insanlarımız tekerlekli sandalye alırken dikkat etmesi gereken ürün hakkındaki bilgilerinden bahsetmek istiyoruz.

Hastane, klinik, bakım evi, yalı evlerinde kullanılan veya derneklere adına bağış yapan insanlarımız genellikle ucuz ve kalitesiz tamiri olmayan yedek parçası olmayan ürünleri bilmeden alırlar. Oysaki ödemiş oldukları ücrete daha kaliteli tekerlekli sandalye alıp mağdur olmamalılar. Piyasa da en çok alınan ve tercih edilen adı tekerlekli sandalye denilen bir modelden bahsediyoruz bu sandalye malzeme olarak kalitesiz, dayanaksız, ve kullanım ömrü kısa sandalyelerdir. Genellikle koridor sandalyesi olarak alır veya bağışcılar bu ürünü tercih eder. Bu klasik model ürüne verilen ücretler boşa gitmiş diyecek kadar önemli hususlardır. Bu modellerin makas sistemi çok basit ve dayanaksız üretilmiş iskelet şaseye dört parça hilo şeklinde plastik parça ile eklem yapılmış ve bu plastik parçanın aşağı yukarı hareket etmesi ile sandalye açılır kapanır ayrıca hastanın ağırlığı bu plastik parça üzerine basar ve kırılır. Kırıldığı zaman bu sandalyesinin kullanım süresi bitmiş demektedir. Bu yüzden çok mağdur olan hasta sahipleri ve kurumlar vardır. Bu sandalyeleri alırken dikkat edilmesine özellikle tavsiye ediyoruz.

 

Tekerlekli Sandalye Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken 6 şey;

  1. Ön teker çapı ve mukavemetli oluşu

  2. Arka jant özelliğinin ince olmaması

  3. Oturma minderinin içinde ayrıca taşıma mukavemetini arttırıcı branda olmalı

  4. İskelet kısmının eklem bağlantıları plastik olmamalı

  5. Makas sistemi X model iskelet kısmına piston boru mekanizma ile bağlantılı olmalı ve pitonlu hareket sistemli olmalıdır.

  6. Yedek parça ve servis sorunu olmamalı ihtiyaç olduğunda en kısa sürede memnuniyet sağlanmalı.